Varumärkesskydd

Ett starkt varumärke hjälper ett företag att skapa igenkänning hos sina kunder, antingen för sina produkter eller tjänster. Tänk själv hur ofta du köper saker enbart för att du känner igen varumärket och har positiva erfarenheter av varumärket. Det är också ett sätt för företag att sticka ut från mängden och särskilja sig från sina konkurrenter. Tyvärr händer det att andra försöker utnyttja ett framgångsrikt varumärke genom att erbjuda förväxlingsbara varumärken för liknande produkter eller tjänster. Genom varumärkesskydd går det att hantera sådana situationer.

Varumärkesrätten
Det är viktigt att registrera sitt varumärke för att kunna stärka sin rättighet till varumärket i händelse av konflikter. I Sverige kan skydd erhållas genom att lämna en ansökan till PRV som står för Patent- och registeringsverket. Det går också att använda sig av ett europeiskt alternativ i form av OHIM, Office for Harmonization in the Internal Market, med huvudkontor i Alicante, Spanien. Ansökan bör vara omsorgsfullt utformad och oftast är det rekommenderat att söka hjälp av patentbyrå.

Bjerkéns Patentbyrå
Att hantera varumärkesärenden kräver erfarenhet. Bjerkéns Patentbyrå har arbetat med många ärenden, både i Sverige och internationellt. Därför kan de bistå sina klienter med att bland annat utforma sina varumärkesansökningar och hantera rättsliga konflikter gällande varumärkesrätten. Dessutom erbjuder de många andra tjänster inom det immaterialrättsliga området. Genom att ta kontakt med dem går det att få hjälp att utforma ett omfattande skydd och även hävda sina rättigheter gentemot andra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *